Fantasy Festival 2018 i Esbjerg

(Reklame/Sponsor - billetter modtaget fra Fantasy Festival Esbjerg)


I den forgangne weekend var Helene og jeg for første gang til Fantasy Festival i Esbjerg. Da vi jo egentlig stadig er relativt nye indenfor bogblogger universet, var det med sommerfugle i maven og små stjerner i blikket vi satte os ind i bilen og tøffede afsted mod Esbjerg.

Personligt var min absolut første indskydelse, allerede inden vi kom helt derhen; da vi kørte forbi biblioteket for at komme om og parkere, at hold da helt ferie, hvor er der meget liv. Man kunne se det vrimlede rundt med mennesker, orker, magikere, og alskens andre magiske væsner. Det lovede rigtig godt allerede fra start, trods min bekymring for, om det ville være undervældende, når man sådan havde glædet sig. Det kan jeg sige allerede nu, at nej, det var bestemt ikke undervældende. Læs med for at høre hvad vi så, oplevede og følte på stedet.


Som nævnt var vi allerede fra start imponerede over hvor megen aktivitet der var udenfor, ved de yderst passende boder der var designet til temaet for hele festivalen. Det blev kun bedre da vi kom indenfor. Inde på selve biblioteket var der en livsbekræftende summen af god energi og glade fantasy-fans. Det føltes faktisk lidt som mentalt at finde "hjem", da man var omgivet af så mange mennesker med samme interesser som en selv, og som alle var åbensindede og allesammen klar til at byde en "velkommen hjem", så at sige.

Hvorend man vendte sig hen, var der liv og glade dage. Ligegyldigt hvilken stand man gik hen til, blev man mødt med et kæmpe smil og måske endda et par rappe replikker med på vejen, hvis man selv spillede med på den. Var man den mere stille type, kunne man tydeligt se at folk ved diverse stande nemt kunne sætte liv i en, men uden at man følte at de pressede sig på med den der sælger-spirit man så ofte møder andre steder.

Udover sælgerne ved diverse stande, blev man desuden også nemt og hurtigt opslugt i samtaler med selve forfatterne til nogle af de bøger der stod til salg rundt omkring. Det skete endda for os, at vi stod og talte med forfatteren til 'De dødes tid', og ikke opdagede at det faktisk var forfatteren, Thomas Helle, før vi havde snakket med ham i fem minutter. Ved Facet's stand fik vi også en sludder med Forfatteren til Sjælevandrer, Charlotte Fischer, mens hun signerede den købte bog. Hun var vildt sød og havde en lyserød og bobbly personlighed. Det siger jo nok lidt om, hvor langt nede på jorden, forfatterne egentlig var. Man følte sig bare så velkommen og ligesindet med hvem end man vendte sig til. Det var generelt en rigtig rar følelse man fik i kroppen af det.

Vi ankom en anelse sent i forhold til vores foredrag med Sebastien de Castell, da vi havde problemer med at finde en parkeringsplads. Vi kom hurtigt ind og fik vores armbånd på og stod derefter og var lidt lost. Det var cirka en time efter det hele startede, men på daværende tidspunkt var alle program/oversigterne revet væk. Så vi endte med at gå ind og stå midt i det hele og kiggede os omkring. Det er nok det et af de få kritikpunkter, som vi har kunne finde; Skiltningen. 

De to andre ting vi ellers snakkede om, der var lidt problematisk var, for det første at de to hyggelige mænd der annoncerede oppe fra den øvre etage, hvad der stod på programmet som det næste, simpelthen ikke fik brølet højt nok. Det var tydeligt at de gjorde hvad de kunne for at råbe biblioteket op, men deres stemmer blev bare så let druknet i den snak der foregik nede på gulvet. For det andet lagde vi mærke til, da vi på et tidspunkt sad oppe på den øvre etage og fik lidt ro i benene, at der var en enkelt stand der stod meget tilbagetrukket fra det andre, med en anden stand stort set lige foran. For os så det lidt ud som at standen ikke var særlig velbesøgt i forhold til de andre, grundet placeringen, hvor den var så let at overse. Egentlig er det ikke noget der påvirker os som festivalgængere, med mindre det lige er dem der har den bog vi gerne ville have. Men alligevel var det noget vi studsede over som værende lidt underligt.

Det var så fint at de havde givet alle steder nogle fortryllende navne, som passede til temaet, men det var simpelthen ikke synligt nok, hvor de forskellige ting foregik og lå. Der var en oversigt på bagsiden af programmerne, men dem nåede vi desværre ikke at få en af. Vi måtte derfor spørge os frem, før vi fandt de steder vi skulle hen.



Trods vores forvirring til at starte med, lykkedes det os da at få lokaliseret "Alkymistens Tårnværelse", hvor vi skulle høre foredrag med Sebastien De Castell. Et foredrag hvor der blev grinet, der blev set indad og der blev set på, hvor "ideen" egentlig kommer fra, når man skal igang med at skrive en bog. Det var et super spændende foredrag, som vi vil gå mere i dybden med, i et andet oplæg, der vil blive postet om et par dage. Der var simpelthen bare for meget at sige, til at samle det hele i dette indlæg, hvor vi også har så meget andet vi gerne vil sige.

Efter foredraget var vi hurtigt ude for at nå ned og købe den første bog i serien Spellslinger, da det kun var én af os der i forvejen har læst serien (Eller de to første der er udkommet på dansk, vel og mærket), og derfor havde dem med på festivalen. Trods vi skyndte os, for derefter at vende snuden mod "Dommedagsbjerget" hvor signeringen skulle foregå, endte vi alligevel langt bagerst i køen. Vi stod længe og ventede, men det gjorde egentlig ikke så meget, for vi endte lige bag ved Regitze fra BookishLoveAffair og fik en rigtig hyggelig snak ud af det. Desuden fandt vi jo hurtigt ud af, at det tog lang tid, fordi De Castell var så snaksagelig og gav sig rigtig god tid til at snakke med hverenkelt læser. Så gjorde det jo egentlig ikke så meget at vente på det, når man også selv fik et smil og nogle venlige ord med på vejen. Også selvom man var lidt fjoget og ikke helt vidste hvad man skulle sige!

Egentlig havde vi ikke flere foredrag vi skulle ind og høre, så vi havde efter signeringen med De Castell god tid til at komme rundt og se det hele. I første omgang havde vi jo været meget forvirrede da vi kom ind, da vi skulle nå at finde frem til vores foredrag, så det var ikke meget vi nåede at se den første gang vi var rundt. Anden gang derimod, da vi var færdige med det vi "skulle", havde vi god tid. Vi brugte mange timer på bare at gå rundt til de forskellige boder, se på bøger, tale med sælgerne om bøgerne, tale med forfatterne om bøgerne, og egentlig bare suge den gode stemning til os. Alt i alt var det en super skøn oplevelse, og det bliver nok ikke sidste gang vi viser vores ansigter til Fantasy Festival!

Kommentarer