Review - In the Ripper's Shadow af Laura Joh Rowland


Det lyder forkert at sige, at man er fan af Jack the Ripper. Jeg vil nok hellere sige at jeg er fan af ideen og konspirationsteorierne omkring The Ripper og den tids periode han befandt sig i. Vi kan alle blive enige om, at han har eksisteret i virkeligheden, men ingen kan blive enige om, hvem han egentlig var.

Jeg elsker at læse om forskellige teorier og så dokumenterer om mulige mistænkte, på trods af, at det skete for så lang tid siden. Jeg er nu også rykket mig over i fiktion omkring "gode" gamle Jack, hvilket jeg findes mindst lige så interessant.
Har ikke desto mindre kastet min kærlighed over "Stalking Jack the Ripper" i sådan en grad, at min mobil autocorrecter mange ord til netop den bogtitel.

Men har nu fundet endnu en bog, som jeg allerede nu vægter utrolig højt på min liste over ynglings bøger. Endnu en bog om Jack med en ny mistænkt.

Historiens hovedperson er Sarah Bain. En ensom kvinde, som ejer et lille fotostudie, som hun har arvet af sin far. Hun kan knap leve af det og har fundet et alternativt erhverv, som gat givet penge i lommen; pornografisk billeder. Hendes modeller er kvinder fra gaden, som har meldt sig frivilligt og får andel i salget. Dette gør også at Sarah ikke får så dårlig samvittighed, da hendes modeller ikke behøves at sælge deres krop, når billederne sælger godt.

Desværre findes to af hendes modeller pludselig brutalt myrdet og der viser sig pludselig en kedelig tendens, som for alvor ryster Sarahs verden. Hun kan ikke gå til politiet og fortælle, at kvinderne i hendes ulovlige billeder, er i fare. Men hun kan heller ikke bare se på.

Sammen med hendes meget kontroversielle venner; et jødisk par, en dreng fra gaden, en homoseksuel mand og en pige fra landet med en skuespiller drøm; begynder de deres egen eftersøgning efter Jack The Ripper, før det er for sent.

Forfatteren har formået at samle en gruppe af mennesker, som alle blev set ned på i slutningen af 1800-tallet. Ingen af dem kan gå til politiet med noget, uden beviser. Ingen vil tro på dem.

Det der skiller denne bog fra de adskillige andre, er at man ret hurtigt ved hvem Jack The Ripper er. Det denne bog lægger vægt på, er hvordan man får bevist det, når man ikke er en højtstående person i samfundet. De forhindringer der er på vejen, for at lyde troværdig. At anklage nogen, uden selv at ende på psykiatrisk hospital for hysteri.

Den er utrolig velskrevet og bruger rigtig mange gamle udtryk og vendinger. Det gør historien mere troværdig i forhold til tiden den skal forstille at foregå i. Jeg vil helt klart anbefale den til alle der enden elsker Victorian London eller ikke kan få nok af Jack the Ripper teorier!

Kommentarer