Review: A Winter Kiss on Rochester News by Annie Darling

 Jeg har været i lidt af en reading slump (helt ligesom min medblogger beskriver i dette indlæg) men det kan ikke være jul uden at man læser bare en enkelt julebog. 

Sidste år fik jeg tygget mig igennem En shopaholics jul hvilket Flamingobooks var så rar at sende til mig. Den er altså også super sød og sjov! 

I år faldt jeg over en bog, som jeg - efter at have læst de første 100 sider - fandt ud af var en nr. 4 i en serie, men kan læses som stand alone uden problemer... Erfarede jeg.

A Winter Kiss on Rochester Mews af Annie Darling, lovede mig en romantisk historie der foregik i en lille hyggelig café og en bogbutik op til juletid... Hvad mere kan man overhovedet ønske sig i en julebog? Det skulle lige være en hundehvalp... 

Anyway! Mattie er en virkelig fantastisk bager og konditor, som har sagt ja til at forpagte en lille café der ligger i forlængelse med en bogbutik der specialisere sig indenfor romantiske romaner i alle afskygninger. Mattie har engang fået hendes hjerte knust op til jul og højtiden bringer derfor kun dårlige minder med sig. Hun er derfor ikke begejstret for, at hendes kollegaer inde i bogbutikken ved siden af pludselig kalder til krisemøde om julepyntningen i de to forretninger.

I boghandlen ved siden af arbejder den mystiske Tom. En mand der ligner en typisk nørd; en parodi af sig selv med tweet jakker, gabardine bukser og runde briller. Men ingen, ikke engang hans kollegaer, ved noget som helst om Toms privatliv.

Tom har altid været en torn i øjet på Mattie, blandt andet da alle boghandelens medarbejdere spiser frokost hos Mattie og nyder hendes hjemmebag, mens Tom stålsat går hen til den anden nærmeste café. 

Men skæbnen vil at deres kollega flytter ud af lejligheden over forretningerne og de begge to godt kunne trænge til at flytte væk fra deres respektive steder de boede før. De bliver derfor tvunget til at være roommates, selvom de ikke kan fordrage hinanden. Det er starten på en lang række mærkelige regler om hvad de må og ikke må i lejligheden, masser af skænderier, samt endnu en af mine yndlings emner - from enemies to lovers. 

Begges fortid bliver kastet i hovedet på dem og på trods af deres stridigheder, hjælper de hinanden igennem de mange frustrerende øjeblikke og følsomme stunder. Jeg elsker personligt den måde de er der for hinanden. At de ikke direkte går ind og redder hinandens røv, men står i baggrunden og viser at de er der, hvis de skulle få brug for det... Selvom de igennem det meste af bogen, slet ikke vil indrømme at de faktisk godt kan finde ud af at være sammen i samme rum i mere end 5 sekunder, uden at rive hovedet af hinanden. 

På trods af at vi har at gøre med to personer der hver især har deres grund til ikke at bryde sig om julen, så er selve stemningen af jul beskrevet så super hyggeligt, at man kommer helt i julestemning mens man læser. Alle de grundigt beskrevet julekager og pynten som dukker op ud af det blå, når julehaderne kigger væk. Jeg kunne selv godt ønske mig at man i år rigtigt kunne komme ud og juleshoppe. Det kan jeg mærke jeg savner, når jeg læser denne bog!

Hvis jeg skulle sætte nogle ord på grunden til at jeg vælger at give bogen 4 i stedet for 5 hjerter, på trods af alle mine rosende ord, så er det deres stædighed. De holder hårdnakket fast i at de på ingen måde kunne lide hinanden igennem HELE bogen, på trods af så mange ting der sker i mellem dem. Jeg ville måske ønske at vendepunkt fra enemies to lovers skete lidt før, så man kunne nå at nyde det noget længere. 



Kommentarer