Fantasy Festival 2022

[Aktivitetsarmbånd sponsoreret af Fantasy festival]

Så har det været den tid på året igen og det er helt melankolsk at være på den anden side af Fantasy Festivalen igen. Vi har igen i år været så heldige at få sponsoreret aktivitetsarmbånd fra Fantasy Festivalen og oveni hatten fået lov til at være med til bogblogger event om søndagen endnu engang. Mange tak for denne mulighed. 

Vi fik hurtigt booket hotel værelse og så snart det var muligt fik vi lagt et program for foredrag, signeringer og bogreceptioner. Der var rigtig mange spændende ting på programmet, især nu hvor temaet var nordisk mytologi. En genre som de senere år bliver brugt mere og mere i danske litteratur på vidt forskellige måder.
Dog skal det nævnes at vi syntes der var mange gengangere fra sidste års festival. Sidste år løb vi rundt fra det ene foredrag til det andet. Der var dog rigtig mange crossovers fra hekse temaet sidste år til nordisk mytologi. Derfor havde vi i år ikke så travlt med at komme rundt til lige så mange foredrag. Det gav os selvfølgelig mere tid til at snakke med både forfattere og andre bogbloggere, som vi efterhånden har stødt på nogle gange og nyder at hænge ud med! 

Vores program lørdag:
10.30 åbningstale 
11.15 kan de nordiske myter stadig bruges i 2022? - med Malene Sølvsten og Jeanette Varberg
13.15 Vikingetiden og den nordiske mytologi - med Tanja Bisgaard og Thea Astrid 
13.30 Bogreception Judith Sølvkjær
16.15  Seje kvinder blandt Asgårds Døtre - med Sidsel Katrine Slej

Søndag havde vi kun bogbloggerevent og signering med Anne-Marie Vedsø Olesen, da vi skulle tidligt hjem (og traditionen tro, nå på Burger King til middag). 

Til trods for, at mængden af foredrag for os i år var færre end vi har haft nogle af de foregående år, har disse bestemt stadig været tiden og energien værd. Årets tema har været et emne man kunne få mange gode vinkler på, og som har været inspirerende at høre om under de forskellige sammenhænge. Kvaliteten på de forskellige foredrag og snakke vi har deltaget i, har været i top og de har været både spændende og absolut fangende. Det har desuden været spændende at høre om de forskellige indgangsvinkler og syn der har været på forskellige emner, alt efter hvilke tekster man har lænet sig op ad i sin research af den nordiske mytologi man inddrager. Generelt har det været nogle spændende indlæg, som vi har nydt at tage del i.

Den ekstra tid vi nu har haft i hænderne til at komme rundt på festivalen, har dog heller ikke været dumt givet ud. Vi har nydt den magiske stemning der altid hænger omkring hvert et hjørne og i hver en krog af Fantasy Festivalen. Den summen af liv der karakteriserer Festivalen har igen i år været prominent og indbydende. Forlagsfolk, forfattere og festivalsgængere var alle i højt humør og bidrog alle til, at Fantasy Festivalen igen i år har været en uforglemmelig oplevelse.








Kommentarer